Ahad, 7 Disember 2014

Manfaat Vitamin C Yang Harus Di Ketahui Umum



Hai Assalamualaikum…hari minggu yang damai hanya dimata seorang hamba Allah SWT yang kerdil seperti saya. Sunyi rasa dikala subuh makin hilang dan sekejap lagi mentari pagi akan memancar sinarnya…huhuhu…apalah…pada hal sama je seperti hari-hari yang lain…hari ini saya nak bercakap pasal Vitamin C yang sememangnya banyak manfaat yang perlu kita ketahui oleh wanita terutamanya, kebetulan pula bulan ini adalah promosi untuk vitamin C, beli 6 free 1…beli 2 dapat less 5%.

Manfaat VITAMIN C yang perlu diketahui


Beruntung bagi mereka yang gemar makan buah oren termasuklah saya sendiri…hihi. Banyak khasiat buah ini dari sudut kecantikkan dan juga kesihatan. Ini disebabkan oleh kandungan vitamin C yang tinggi didalam buah ini.
Kajian demi kajian membuktikan vitamin C antara bahan paling utama yang berkesan meningkatkan kecantikkan dan kesihatan.


Imunisasi daya tahan badan dan baik pulih luka
Dos yang betul bagi vitamin C melindungi badan dari jangkitan penyakit dan memelihara kesihatan tulang dan gigi. Ia juga meningkatkan keupayaan badan dalam merawat luka dan tubuh terpelihara daripada bakteria, virus dan jangkitan.

Kurangkan simptom demam
Vitamin C mengurangkan simptom demam dan bertindak sebagai antihistamin yang berkesan dengan mengurangkan kesan tidak baik dari demam seperti sakit-sakit  badan, selesema dan kesakitan. Vitamin C juga merawat alegik yang menyebabkan demam.

Antioksida
Vitamin C adalah antioksida yang sangat hebat dan berkesan dalam melindungi badan dari radikal bebas yang memberi kesan tekanan oksidatif atau “sel karat’’. Ia boleh menyebabkan kesan kesihatan yang tidak baik seperti atherosclerosis iaitu penyebab penyakit jantung dan strok.

Saluran darah
Vitamin C memastikan saluran darah mengembang dengan baik. Pengembangan yang baik ini boleh menjauhkan penyakit kolestrol tinggi, sakit jantung dan sakit dada.


Perlindungan dari matahari
Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam vitamin C melindungi kulit dari radikal ultraunggu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.

Penyembuhan luka
Tubuh menggunakan vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Luka yang lambat sembuh adalah kekurangan vitamin C. Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.

Memperbaiki tekstur kulit
Kolagen yang menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrient yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrient yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering.
Ia juga meningkatkan pembentukkan elastin yang menebal, melindungi dan memulihkan sel kulit. Kesan tebal pada sel mengekalkan kelembapan, tingkatkan aliran darah pada kulit dan menjadikan kulit gebu.

Meningkatkan pertumbuhan rambut
Pengambilan vitamin C yang tidak cukup mungkin menjadi punca utama pelbagai masalah rambut. Kekurangan vitamin C menyebabkan rambut kering dan bercabang, ia adalah tanda tidak sihat pada rambut.

                                 Testimoni pengguna vitamin C Shaklee




Berminat utk pertanyaan @ tempahan produk boleh hubungi saya
Puan Siti Rohani Mamat
Wassapp/telegram 019 5959640
Rakan Shaklee anda
Pengedar Shaklee Negeri Perak
Cod area: Batu Gajah, Ipoh, Station 18, Pengkalan Pegoh
Penghantaran ke seluruh MALAYSIA
Fb: Rohani Husna Nazir
Fb page: Jom Sihat Bersama Saya

29 ulasan:

  1. Bulan promosi untuk vitamin C...jangan lepaskan peluang, amalkan pengambilan vitamin C untuk kesihatan kita setiap masa.

    BalasPadam
  2. Memang menarik promosi kali ni. Amalkan vitamin c dgn konsisten pasti akan dapat wajah awet muda.

    BalasPadam
  3. Zoe ambil vitamin C untuk jerawat, puas hati dengan keputusan nya


    anda penghidap Resdung/sinus?

    BalasPadam
  4. Best kan kalau dpt grab promo vita c bulan ni. jerawat pun takut nk dekat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang tak rugi pun order vitamin c bulan ni...kan tun

      Padam
  5. Last week memang ada rasa nak demam, terus telan vitamin C. Esoknya dah hilang panas tu, Alhamdulillah.
    Pengedar Shaklee Semenyih 

    BalasPadam
  6. sejak ambil vit C jarang dah demam dan batuk ni..bulan ni pun promo, mmg ngam la

    BalasPadam
    Balasan
    1. terbaik lah vitamin c ni...bulan ni kena order banyak ni...

      Padam
  7. Nak kulit anjal berseri mmg kena.amalkan vit c sempena promo..alang2 tu ambil skali dengan vit e.akan nampak beza yg ketara pd kulit

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang tak rugi punya lah kalau order vitamin c dan vitamin e bulan ni...kan

      Padam
  8. Penggunaan yang consistent memang hasilkan sesuatu yang memuaskan..

    Masker Muka

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang kena konsisten kalau nak cantik dan sihat kan...

      Padam
  9. I love vitamin c...jomm dapatkan sekarang...bulan ni promosi vitamin c

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom kita pakat order banyak2 vitamin c bulan ni...

      Padam
  10. Wajib sambar cepat sementara promo. Memang banyak manfaatnya.

    BalasPadam
  11. Vitamin c memang sangat diperlukan untik tubuh kita. Amalkan pengambilan Vita C Plus untuk keperluan vitamin c anda setiap hari.

    Adakah Anda Salah Satu Daripada Mereka Yang Perlukan Vitamin C

    BalasPadam
    Balasan
    1. vitamin c sangat di perlukan oleh tubuh kita...jom pakat order vitamin c bulan ni.

      Padam
  12. Haruslah amalkan vit c setiap hari sebab badan sangat2 perlukannya

    JommSihatDanCantik -> CARA TERBAIK NAK BELI VITAMIN C

    BalasPadam
    Balasan
    1. demi kesihatan yang baik seharusnya cukup vitamin dalam tubuh kita kan...

      Padam
  13. Cepat2 beli... bulan promosi nie... harga runtuh...

    BalasPadam
  14. Harga memang terlebih runtuh dila...jom kita pakat order banyak-banyak...tak rugi punya.

    BalasPadam